У початок

США наростили постачання газу до Європи до максимуму з кінця червня

Після завершення літніх профілактичних ремонтів американські підприємства почали збільшувати постачання скрапленого природного газу (СПГ) до Європи. Про це з посиланням на дані Platts пише «Комерсант».

Зокрема, завантаження заводів досягло максимуму з кінця червня, на виробництво йде 325 мільйонів кубометрів газу на добу, причому найближчим часом показники зростатимуть.

Збільшення пропозиції забезпечує і поступове введення потужностей нового заводу Calcasieu Pass з річним обсягом 12 мільйонів тонн СПГ. Однак до значень весни постачання поки не дійшли, оскільки усунути всі наслідки аварії на заводі Freeport (23 відсотки всіх потужностей зі зрідження в країні) вдасться не раніше ніж у листопаді.

Постачальники намагаються максимально збільшити випуск для того, щоб скористатися високими цінами на газ у Європі. Наприкінці серпня вартість СПГ на хабі Henry hub (основний майданчик у США) приблизно вдесятеро нижча, ніж у Європі.

Таким чином, як зазначає видання, компанії з довгостроковими контрактами отримують надприбутки — навіть з урахуванням зростання вартості постачання продавати газ вдається вп'ятеро дорожче. Т

«Трейдери можуть отримувати до 2,1 тисяч доларів чистого прибутку за тисячу кубометрів при продажі СПГ прямо біля розвантажувального терміналу», - пише газета.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти