У початок

Brent здешевшала до $104,3 за барель

Ціни на нафту опускаються у вівторок вранці після зльоту на 4% на день ​​раніше через побоювання дефіциту пропозиції на світовому ринку.

У центрі уваги трейдерів залишається ситуація в Лівії, а також засідання ОПЕК+, на якому, як очікується, буде обговорюватися змога скорочення видобутку.

На 8:15 за київським часом жовтневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,81 (0,77%), до $104,28 за барель. У понеділок Brent здорожчала на $4,1 (4,1%), до $105,09 за барель.

Жовтневі ф'ючерси на WTI на той час дешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,25 (0,26%), до $96,76 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $3,95 (4,2%), до $97,01 за барель.

Минулими вихідними в Тріполі сталися бойові зіткнення, загинуло понад 30 чоловік. Це викликало побоювання, що на Лівію чекає черговий повномасштабний конфлікт, унаслідок якого постачання нафти на світовий ринок скоротяться. Державна нафтокомпанія National Oil Corp. повідомила у понеділок, що обсяг видобутку нафти в країні залишається на рівні 1,2 млн барелів на добу (б/д).

«Нова хвиля побоювань зниження видобутку в Лівії разом із невизначеністю щодо майбутнього засідання ОПЕК+ забезпечили підтримку нафтовому ринку в понеділок, – зазначає Уоррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках в ING Groep NV. – Однак без великих перебоїв у постачанні чи інтервенціях ОПЕК+ навряд чи можна чекати суттєвого зростання цін у найближчій перспективі».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти