У початок

ДЕІ оцінила збитки від обстріляного окупантами бензовоза в 370 тис. грн

На Сумщині фахівці Державної екологічної інспекції (ДЕІ) порахували збитки, завдані атмосферному повітрю внаслідок горіння бензовоза з дизельним пальним, який обстріляли російські війська. Йдеться про 368 678 грн, повідомляє ДЕІ у Сумській області на своїй сторінці в Facebook.

«Спеціалісти інспекції здійснили розрахунок збитків, завданих внаслідок неорганізованого викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Загальна їх сума склала 368 678 грн», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у ДЕІ, Конотопська окружна прокуратура залучила фахівців Державної екологічної інспекції у Сумській області для встановлення обсягу шкоди, завданої навколишньому природному середовищу внаслідок збройної агресії росії проти України.

У рамках кримінального провадження було встановлено, що 25 березня 2022 р. на трасі Батурин–Конотоп–Суми військовослужбовці збройних сил російської федерації здійснили обстріл автомобіля DAF, який належить ТОВ «БС ОІЛ».

Ця вантажівка перевозила дизельне пальне, яке загорілося після влучання в цистерну ворожого снаряду. Внаслідок цього згоріло понад 33 тонни дизелю, що негативно вплинуло на стан атмосферного повітря.

Як писав раніше enkorr, фахівці Державної екологічної інспекції (ДЕІ) України порахували збитки, завдані атмосферному повітрю внаслідок пожежі, спричиненої бомбардуванням нафтобази російськими ракетами 28 лютого в одному з райцентрів Сумської області, оцінивши їх майже в 500 тисяч гривень

Збитки від бомбардування нафтогазовидобувного комплексу на Сумщині фахівці ДЕІ оцінили в 140 млн грн.

Державна екологічна інспекція порахувала й суму збитків, заподіяних атмосферному повітрю внаслідок горіння трьох АЗК «Авантаж-7» на Чернігівщині й газозаправного пункту ТОВ «Газ-ресурс». Йдеться про 590 тис. грн і 50 тис. грн відповідно. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти