У початок

Ціни на природний газ у Техасі піднялися до тримісячного максимуму на тлі спеки

Техаські спотові ціни на природний газ зросли, оскільки температура вище 100ºF (38ºC) підвищила попит на електроенергію для роботи кондиціонерів у другому за чисельністю населення штаті США. Про це повідомляє Bloomberg.

На газовому хабі Кеті поблизу Х’юстона у вівторок ціни зросли майже на 11%, до найвищого рівня з 6 березня. Тим часом на хабі Ваха в Пермському басейні спостерігався найбільший денний стрибок із середини травня, закрившись вище на 27 % від попередньої торгової сесії п'ятниці.

Газ є основним джерелом палива для електрогенераторів Техасу, за яким ідуть сонячна енергія, вугілля й вітер, зі слів керівника електромереж Техаської ради з надійності електроенергії, відомої як Еркот.

«Останні кілька днів виробництво дещо знизилося через збої в роботі переробних заводів», — сказав Джейсон Фергюсон, аналітик дослідницької компанії RBN Energy LLC. Спред між спотовими цінами Lone Star State і еталонними ф’ючерсами на Нью-Йоркську товарну біржу був серйозним, зазначив він.

Згідно з даними Еркота, станом на 10:19 за центральним часом газ виробляв 49% електроенергії в Техасі, що вдвічі більше, ніж будь-який інший тип палива. Хвиля спеки, що охоплює штат, не матиме ознак спаду принаймні ще тиждень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти