У початок

Ціни на нафту впали до мінімуму з кінця 2021р., Brent нижче за $74/бар.

Нафта еталонних марок прискорила падіння вдень у середу, оновивши мінімум із грудня 2021 року на побоюваннях рецесії у світовій економіці.

Травневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 16,56 за Києвом здешевшали на $3,84 (4,96%) – до $73,66 за барель.

Котирування квітневих ф'ючерсів на WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на зазначений час упали на $3,65 (5,19%), до $67,68 за барель.

Як повідомляє «Інтерфакс», проблеми американських банків посилили тривоги щодо того, що агресивне посилення грошово-кредитної політики Федрезервом та іншими центробанками світу може спровокувати різкий спад у глобальній економіці.

«Нафта зазнає краху, оскільки загальна макроекономічна картина вказує на рецесію в США. Крім того, енергетичні трейдери проводять чіткі паралелі з попередніми рецесіями, що почалися в банківському секторі, особливо з фінансовою кризою 2008 року», — зазначив директор SPI Asset Management Стівен Іннес.

Також ринок чекає на офіційні дані американського Міненерго, які буде оприлюднено в середу о 16:30 кв. Аналітики в середньому очікують, що звіт укаже на підвищення запасів нафти в країні минулого тижня приблизно на 1,2 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти