У початок

MOL з INA наближаються до придбання «OMV Словенія»

Хорватська нафтогазова група INA заявила, що разом зі своїм головним акціонером, угорською нафтовою компанією MOL, стали на крок ближче до придбання другого за величиною роздрібного продавця пального в Словенії — «OMV Словенія».

«INA і MOL 2021 року підписали угоду про придбання частки OMV обсягом 92,25% в «OMV Словенія». Оскільки угода потребує схвалення злиття, група MOL зараз продає 39 своїх автозаправних станцій у Словенії, щоб зробити можливим поглинання», — йдеться в прес-релізі INA.

9 березня MOL підписала угоду з британсько-голландською нафтогазовою компанією Shell про продаж 39 АЗС у Словенії, деякі з яких належать словенському підрозділу MOL, а деякі — «OMV Словенія», повідомила INA.

«Це одне з ключових питань, яке необхідно вирішити, щоб отримати позитивний висновок Європейської комісії щодо раніше оголошеного поглинання MOL «OMV Словенія»,  — повідомляли у MOL.

«OMV Словенія» управляє мережею зі 120 автозаправних станцій у Словенії. Угода також включає гуртовий бізнес об’єкта поглинання.

INA володіє 7,75% акцій «OMV Словенія». Відповідно до угоди з MOL, хорватська компанія збільшить свою частку в словенській до 33%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти