У початок

Ціни на нафту стабільні після зростання напередодні, Brent — біля $80 за барель

Ціни на нафту практично не змінюються вранці в середу після зростання напередодні.

Вартість лютневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:05 за Києвом становить $79,94 за барель, що на $0,05 (0,06%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здорожчали на 19 центів (0,2%) до $79,99 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $76,17 за барель, що на $0,06 (0,08%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. За підсумками минулої сесії контракт зріс у ціні на $0,85 (1,1%), до $76,23 за барель.

Підтримку нафтовим котируванням напередодні зробило зниження курсу долара, що збільшило привабливість нафти як об'єкту для інвестицій з боку власників інших валют.

Крім того, інвестори стежать за ситуацією з коронавірусом у Китаї. Вважається, що зняття карантинних обмежень і стимулюючі заходи уряду є позитивними чинниками для попиту на пальне у довгостроковій перспективі. У той же час зростання заражень COVID-19 затьмарює оптимізм ринку, зазначає MarketWatch.

«Після тривалого періоду ліквідації довгих позицій ринок став більш збалансованим, і до нафтотрейдерів поступово повертається бичачий настрій, — написав керуючий директор SPI Asset Management Стівен Іннес. — Попри всі побоювання з приводу рецесії в економіці, як і раніше, охочі купують нафту після зниження її котирувань.Це свідчить про те, що нафта — один із найнеобхідніших сировинних товарів у світі».

При цьому знижена ліквідність на ринку, що традиційно спостерігається наприкінці року, чинить тиск на котирування, додав експерт.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти