У початок

«Лукойл Нафтохім Бургас» збереже можливість продажу нафтопродуктів в Україну

Дев'ятий пакет антиросійських санкцій, який ухвалено, негативно позначиться на роботі болгарського НПЗ «Лукойл Нафтохім Бургас», оскільки звузить географію постачань пального.

Як повідомляє Болгарське національне радіо, болгарський нафтопереробний завод «Лукойл» збереже можливість продажу нафтопродуктів, вироблених в Болгарії, в Україну, але їх постачання в країни ЄС і треті країни буде заборонено.

Поки, зі слів заступника міністра фінансів Болгарії Людмили Петкової, є перспективи збереження експорту нафтопродуктів із заводу «Лукойл Нафтохім». З її слів, з 5 березня буде дозволено експорт усіх видів палива, які не можна продавати на території Болгарії. Припиняється тільки експорт дизеля. Петкова нагадала, що вироблене в Болгарії паливо є болгарським, незалежно від походження нафти, і додала, що перемовини з ЄС з цього приводу ведуться.

Паралельно готується й альтернативний варіант. На пропозицію депутата Демократичної партії Болгарії Іво Мірчева було запропоновано поправку до закону про адміністративне регулювання економічної діяльності, яку буде введено в надзвичайний спосіб. Ця поправка пов’язана з нафтою й нафтопродуктами і дасть державі змогу взяти під контроль «Лукойл Нафтохім» на тлі енергетичної кризи. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти