У початок

Ціни на нафту піднімаються, але завершують квартал у мінусі

Ціни на нафту піднімаються в останній робочий день року, що минає, на тлі низької активності торгів, завершуючи четвертий квартал у мінусі.

На ринок тиснуть побоювання, що різке зняття карантинних обмежень у Китаї, яке вже призвело до збільшення захворюваності на COVID-19, послабить економіку країни і, відповідно, попит на нафту. Крім того, інвестори не виключають нової хвилі захворюваності на коронавірус у світі.

Раніше влада КНР оголосила, що відновить видачу документів для туристів, які мають намір виїхати за кордон. США й Італія вже оголосили про запровадження додаткових вимог для пасажирів, які прибувають із Китаю.

Дані Міністерства енергетики США, оприлюднені в четвер, показали несподіване зростання запасів нафти в країні минулого тижня. Резерви збільшилися на 718 тис. барелів, тоді як опитані агентством Bloomberg аналітики в середньому прогнозували їхнє зниження на 1,2 млн барелів.

Товарні запаси бензину зменшилися на 3,1 млн барелів, дистилятів — збільшилися на 283 тис. барелів.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:15 кск у п'ятницю становить $83,8 за барель, що на $0,34 (0,41%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здешевшали на $0,53 (0,6%), до $83,46 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на цей час на $0,33 (0,42%), до $78,73 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів знизилася на $0,56 (0,7%), до $78,4 за барель.

«Попереду ще один рік, у якому на нас чекає серйозна невизначеність, і нафтовий ринок залишиться високо волатильним, — зазначає головний аналітик Oanda Крейг Ерлам, слова якого наводить Bloomberg. — Новий рік обіцяє безліч сюрпризів і поворотів».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти