У початок

Через зупинку постачань по «дружбі» «лукойл» збільшив морський експорт нафти

«лукойл» збільшив експорт через морські порти на 0,68 млн тонн нафти в липні щодо попереднього плану на тлі призупинення транзиту сировини в Європу трубопроводом «дружба», повідомили джерела Reuters у нафтовій галузі й показали розрахунки агентства.

Угорщина й Словаччина перестали отримувати нафту «лукойлу» нафтопроводом «дружба» через санкції Києва проти компанії: частина маршруту проходить територією України за системою трубопровідного оператора «Укртранснафти».

26 липня стало відомо, що «лукойл» додав ще три партії нафти Urals до експортної програми місяця: додаткову партію буде перевалено в новоросійську 28-29 липня, а ще дві партії Urals по 100 тис. тонн кожна — у приморську 27-28 й 28-29 липня, повідомили джерела Reuters.

Раніше стало відомо, що «лукойл» додав у план відвантажень із портів рф у липні 0,34 млн тонн.

Трейдери вважали, що якщо ситуація з постачаннями не вирішиться найближчого тижня, то «лукойл» внесе додаткові обсяги в план відвантажень у серпні.

«лукойл» поки не відновив постачання нафти трубопроводом «дружба» через Україну до Словаччини й Угорщини, повідомило Reuters високопоставлене джерело в нафтовій галузі.

Крім «лукойлу» додаткові вантажі до плану експорту з приморська й усть-луги у липні додали «роснєфть» — 200 тис. тонн і «газпромнєфть» — 100 тис. тонн, повідомили джерела.

Таким чином, перевалка нафти з портів на заході рф, приморська, усть-луги й новоросійська, зросте в липні на 0,23 млн барелів на добу (б/д) до попереднього плану — до 1,79 млн б/д, свідчать розрахунки Reuters.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти