У початок

На Ямалі пролунав вибух на найбільшому газовому родовищі «роснєфті»

На найбільшому газовому родовищі «роснєфті» в ЯНАО 26 липня стався вибух, внаслідок якого одна людина загинула, семеро отримали поранення. Про це йдеться у повідомленні ростехнагляду.

«На території установки комплексної підготовки газу й конденсату східноуренгойської ліцензійної ділянки АТ «роспан інтернешнл» у пурівському районі ямало-ненецького автономного округу при підготовці до проведення ремонтних робіт технологічного обладнання стався вибух газоповітряної суміші з подальшим горінням», — інформує відомство.

В окружній прокуратурі заявили, що серед постраждалих — двоє працівників підприємства й шестеро співробітників підрядної організації, один із яких помер. «Ті, що отримали травми, доставлені до медичного закладу, де їм надається необхідна допомога. На підприємстві створено комісію для з'ясування причин того, що сталося», — наводять росЗМІ слова представника прокуратури.

Наразі загоряння установки на східноуренгойській ліцензійній ділянці локалізовано, додали у наглядовому відомстві: «Загроза населенню й навколишньому середовищу відсутня, на місці організовано екологічний моніторинг».

«роспан» – один із провідних газових проєктів «роснєфті». Він об'єднує кілька родовищ із запасами близько 975 млрд кубометрів газу, понад 150 млн газового конденсату й понад 40 млн тонн нафти. Також «дочка» «роснєфті» — це один із найбільших виробників скрапленого вуглеводневого газу (СВГ) в росії. Основна частина відвантажень СВГ з «роспану» здійснюється залізницею. Торік залізничні відвантаження СВГ з підприємства досягли майже 888 тис. тонн, що на 386 тис. тонн більше, ніж 2022 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти