У початок

Brent здорожчала до $91,2 за барель після обвалу котирувань у четвер

Котирування нафти слабко піднімаються вранці в п'ятницю після різкого зниження напередодні, викликаного зміцненням долара і побоюваннями щодо світового попиту на пальне.

На 8:08 за київським часом листопадові ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,35 (0,39%), до $91,19 за барель. У четвер Brent здешевшала на $3,26 (3,5%), до $90,84 за барель.

Жовтневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,2 (0,24%), до $85,3 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $3,38 (3,8%), до $85,10 за барель.

«Долар активно відновився і утримується біля нещодавніх максимумів на тлі «яструбиного» прогнозу політики Федрезерву на найближчі місяці», – написали аналітики енергетичного відділу StoneX.

Вересневе засідання ФРС відбудеться наступного тижня, і ринок упевнений, що центробанк знову підвищить ключову ставку на 75 базисних пунктів, щоб уповільнити високу інфляцію, що зберігається в США.

«На найближчу перспективу ми дотримуємося обережного прогнозу для цін на нафту, оскільки на світову економіку тиснуть зростаючі ставки, підриваючи попит на паливо», – написав старший ринковий економіст Spartan Capital Securities Пітер Карділло.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти