У початок

Brent здорожчала до $104,58 за барель на даних API щодо падіння запасів у США

Ціни на нафту слабко зростають у середу на тлі даних Американського інституту нафти (API), що показали різке зниження запасів у США. 

Тиск ринку продовжують занепокоєння рецесії у американській економіці за умов швидкого посилення грошово-кредитної політики Федеральної резервної системою (ФРС). Федрезерв завершить чергове засідання у середу, за підсумками якого, як очікується, знову підвищить базову процентну ставку на 75 базисних пунктів.

Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:05 в середу становить $104,58 за барель, що на $0,18 (0,17%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здешевшали на $0,75 (0,7%), до $104,4 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $95,3 за барель, що на $0,32 (0,34%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. На час закриття ринку в четвер вартість цих контрактів опустилася на $1,72 (1,8%), до $94,98 за барель.

Запаси нафти в Штатах на тижні, що завершився 22 червня, знизилися на 4,037 млн барелів після підвищення на 1,86 млн барелів тижнем раніше. Офіційну доповідь про запаси енергоносіїв у країні за минулий тиждень буде опубліковано Міністерством енергетики США в середу о 17:30 за київським часом.

Тим часом опитування, проведене Американською автомобільною асоціацією (AAA), показало, що громадяни США змінюють свої звички у відповідь на зростання вартості бензину й дизельного палива, скорочуючи кількість поїздок. Це сприяє зниженню попиту на піку літнього сезону.

«Попит на бензин падає в той період, коли він повинен залишатися сильним, і це наголошує на ризиках стагфляції та її потенційних наслідків», — зазначає експерт CFRA Research у Нью-Йорку Стюарт Глікман, слова якого наводить агентство Bloomberg.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти