У початок

Brent здешевшала до $97,6 за барель

Ціни на нафту опускаються у вівторок, оскільки більшість трейдерів вже майже не вірить у пом'якшення підходу китайської влади до боротьби з COVID-19.

Пекін підтвердив, що має намір продовжувати масові тестування і використання локдаунів для стримування поширення коронавірусу. Проте експерти Goldman Sachs вважають, що влада країни все ж таки готується пом'якшити підхід до боротьби з COVID-19, що може статися наступного року, передає Bloomberg.

7 листопада в Китаї за добу було заявлено про виявлення понад 7 тисяч нових випадків захворювання на COVID-19, що є максимумом за шість місяців.

На 7:15 за Києвом січневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,31 (0,32%), до $97,61 за барель. У понеділок Brent здешевшала на $0,65 (0,7%), до $97,92 за барель.

Грудневі ф'ючерси на WTI на той час дешевшали на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,31 (0,34%), до $91,48 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $0,82 (0,9%), до $91,79 за барель.

«Нафтовий ринок стурбований перспективами попиту, і нам хотілося б мати більше ясності щодо планів Китаю з відкриття економіки», – сказав аналітик Market Watch The Price Futures Group Філ Флінн.

Суворі карантинні заходи в КНР, результатом яких стали локдауни у низці великих міст, є одним із ключових чинників, що позначаються на перспективах попиту на нафту.

Серед інших важливих подій на ринку – скорочення видобутку країнами ОПЕК+, а також швидке набуття чинності ембарго на постачання російської нафти в Європу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти