У початок

Brent торгується біля $79,7 за барель

Котирування нафти зберігають лише незначне зростання під час вечірніх торгів вівторка, інвестори стежать за ситуацією з коронавірусом у Китаї й оцінюють майбутню траєкторію грошово-кредитної політики в США.

На 17:28 за Києвом березневі ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,03 (0,04%) – до $79,68 за барель. Раніше під час сесії ціна на Brent перевищувала $80,5 за барель.

Лютневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,08 (0,11%) – до $74,71 за барель.

Нафта знаходить підтримку у прогнозах збільшення попиту на палива у Китаї разом зі скасуванням останніх антиковідних обмежень. Водночас побоювання інвесторів викликає зростання кількості заражень коронавірусом у країні.

«Ми впевнені, що ціни на нафту знову підуть угору після проходження піку захворюваності на COVID-19 у Китаї й прискорення економічної активності», – зазначив аналітик сировинного ринку в Commerzbank Карстен Фрітш.

Керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес попередив, що ми «навряд чи побачимо вибухове зростання економіки, на яке сподівалися «бики» нафтового ринку».

На нафтовий ринок також тиснуть «яструбині» заяви представників керівництва Федеральної резервної системи (ФРС) США. Глава Федерального резервного банку Сан-Франциско Мері Дейлі сказала, що, на її погляд, американському Центробанку доведеться підняти ставку вище за 5% для боротьби з інфляцією.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти