У початок

Brent здешевшала до $79,3 за барель

Котирування нафти знижуються вранці в середу після повідомлення про рекордне за два роки зростання запасів цього палива в США минулого тижня.

На 7:10 за київським часом березневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,77 (0,96%), до $79,33 за барель. У вівторок Brent здорожчала на 45 центів (0,6%), до $80,1 за барель.

Лютневі ф'ючерси на WTI на цей час дешевшали на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,78 (1,04%), до $74,34 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $0,49 центів (0,7%), до $75,12 за барель.

Опублікований напередодні звіт Американського інституту нафти (API) показав, що запаси в Штатах за тиждень, що завершився 6 січня, злетіли на 14,9 млн барелів після скорочення протягом двох попередніх тижнів. Зростання було рекордним з лютого 2021 року.

Тепер трейдери чекають на офіційні дані, які буде оприлюднено Міністерством енергетикикраїни в середу о 17:30 за Києвом. Опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що дані Міненерго вкажуть на скорочення резервів нафти на 2,24 млн барелів. Опитування проводилося до публікації даних API.

Підтримку нафтового ринку напередодні надали очікування збільшення попиту на паливо в Китаї в процесі скасування останніх антиковідних обмежень. Водночас побоювання інвесторів викликає зростання кількості заражень коронавірусом у країні.

«Ми впевнені, що ціни на нафту знову підуть угору після проходження піку захворюваності на COVID-19 у Китаї й прискорення економічної активності», – зазначив аналітик сировинного ринку в Commerzbank Карстен Фрітш.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти