У початок

Бразилія залишить низькі податки на паливо ще на два місяці

Новий уряд Бразилії вирішив продовжити на 60 днів заходи зі зменшення податків, щоб знизити ціни на паливо, заявив у неділю новий глава Petrobras. Про це повідомляє Bloomberg.

«Це дасть нам великий спокій для роботи над політикою ціноутворення», — сказав Жан-Поль Пратес, якого майбутній президент Луїс Інасіо Лула да Сілва призначив наступним виконавчим директором Petrobras, бразильського державного нафтового гіганта.

Пратес повідомив журналістам, що звільнення від федеральних податків може припинитися для бензину, етанолу й природного газу для транспортних засобів у березні, оскільки це було спрямовано на пом’якшення періоду найвищих цін, які зараз знижуються. З його слів, для дизельного пального й кухонного газу звільнення від податків триватиме від шести місяців до кінця року.

Він сказав, що пропозиція, яку буде офіційно оприлюднено в неділю ввечері й вона негайно набуде чинності, збереже конкурентоспроможність етанолу порівняно з викопним паливом.

Торік так званий федеральний податок PIS/Cofins було скасовано для дизельного пального, кухонного газу, бензину, етанолу й природного газу для транспортних засобів.

Оголошення Пратеса, схоже, означає зміну в планах нового уряду. Минулого тижня Фернандо Хаддад, новий міністр фінансів, заявив журналістам, що не буде домагатися продовження зниження податків.

Пратес підтримує більш широкі зміни в ціновій політиці на пальне, але зазначив, що це питання буде обговорено з усіма зацікавленими сторонами, щоб не було «шоків».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти