У початок

Найбільший виробник СПГ-контейнерів припинив роботу в росії

Французька інжинірингова компанія GTT (Gaztransport & Technigaz) оголосила про зупинення роботи в росії. Компанія також припинила співпрацю з російською «зіркою» за контрактом про будівництво 15 газовозів криголамного класу.

Як ідеться на сайті GTT, рішення ухвалене через обмеження, передбачені восьмим і дев'ятим пакетом санкцій Євросоюзу.

«З 8 січня 2023 року дію контракту із «зіркою» буде припинено, і втручання GTT на двох найсучасніших перевізниках СПГ буде обмежено забезпеченням безпеки проєктів і цілісності технології відповідно до чинних міжнародних санкцій»,— йдеться у повідомленні на сайті компанії.

GTT — світовий лідер з виробництва мембранних контейнерних систем, які використовують для перевезення і зберігання скрапленого газу. Контейнери, які виробляє компанія, потрібні для безпечного зберігання палива у великих обсягах за температури до -163°С.

У березні Financial Times повідомляла, що газові проєкти росії в Арктиці можуть опинитися під загрозою через рішення закордонних виробників контейнерів для перевезення газу припинити співпрацю з російськими компаніями на тлі санкцій. За даними видання, найбільше на проєкти в Арктиці має вплинути відхід GTT.

Зараз до арктичних проєктів росії входить «Ямал СПГ» у Північно-Західному Сибіру, на частку якого у 2020 році припало 5% світового експорту СПГ, «Арктик СПГ-2» вартістю близько $23 млрд (експорт сировини в рамках цього проєкту має розпочатися 2023 року), а також «Сахалін-2».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти