У початок

Наприкінці 2022 року Tesla постачила менше автомобілів, ніж прогнозувалося, — Reuters

Американська компанія Tesla відзвітувала про рекордний виторг у четвертому кварталі 2022 року. Проте, як зазначає Reuters, оцінки не враховують прогнозів Уолл-стріт, обтяжених проблемами логістики, уповільненням попиту, зростанням відсоткових ставок і побоюваннями рецесії.

За даними Refinitiv, за останні три місяці 2022 року Tesla постачила 405 тис. автомобілів порівняно з очікуваннями Уолл-стріт у 431 тис. автомобілів. Однією з головних причин такого результату Tesla аналітики називають низький попит на найбільшому у світі автомобільному ринку — в Китаї, а також сильну конкуренцію з боку Ford Motor Co (F.N), General Motors Co (GM.N) і стартапів, таких як Rivian Automotive (RIVN.O). На постачання електромобілів також вплинули нестача мікрочіпів і локдауни у Китаї.

2022 року акції Tesla впали на 65%. Це стало найгіршим роком з моменту виходу на біржу 2010 року. За рік капіталізація Tesla скоротилася втричі — на початку року вона оцінювалася на рівні $1,2 трлн. За останній тиждень року акції компанії дешевшали на $85 млрд.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти