У початок

Байден попросив Конгрес на три місяці скасувати податок на пальне у США

Президент США Джо Байден попросив конгрес на три місяці скасувати федеральний податок на купівлю пального. Про це він заявив у зверненні до нації.

«Сьогодні я закликаю Конгрес призупинити дію федерального податку на бензин на наступні 90 днів, на час літнього сезону – сезону напружених поїздок», — сказав він.

Як заявив Байден, при купівлі галону (3,78 літра) бензину сплачується податок 18 центів, для дизельного пального — 24 центи. «Він (податок — ред). важливий, тому що ми використовуємо його для Трастового фонду автошляхів, щоб підтримувати наші магістралі в робочому стані. Але я пропоную призупинити федеральний податок на бензин без шкоди для Трастового фонду», — йдеться в заяві президента США.

На його погляд, зупинивши на наступні 90 днів дію федерального податку на бензин, вдасться знизити ціни на бензин.

«Я закликаю компанії передати це – кожен пенні з цього 18-центового зниження – споживачам. Наразі немає часу для наживи», — наголосив він.

Також він звернувся до представників штатів із пропозицією або призупинити дію податку на бензин, або знайти інші способи полегшити ситуацію.

«Податки на бензин у штатах становлять у середньому ще 30 центів за галон. Деякі штати вже вжили відповідних заходів. У Коннектикуті й Нью-Йорку губернатори тимчасово призупинили дію податку на бензин. В Іллінойсі й Колорадо губернатори відклали введення податку, щоб дати сім'ям ще трохи перепочинку. У Міннесоті губернатор Вальц пропонує використати профіцит бюджету штату для надання сім'ям знижок, які допоможуть їм сплатити за бензин чи інші життєво важливі потреби», — заявиви він.

З його слів, завдяки відновленню економіки, яке зміцнило бюджети штатів, що постраждали від пандемії, штати зараз перебувають у сильному становищі й можуть дозволити собі вжити деяких із цих заходів.

«Я чудово розумію, що тільки податкові канікули на бензин не розв'яжуть проблеми, але вони дадуть сім'ям деяке негайне полегшення — просто невеликий перепочинок, — поки ми продовжуємо працювати над зниженням цін у довгостроковій перспективі», — зазначив Байден.

Як повідомляв enkorr, у березні Верховна Рада України скасувала акциз на пальне, а ставку ПДВ за цими позиціями зменшила з 20% до 7%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти