У початок

Рада скасувала акциз і знизила ПДВ на пальне

Також є російською мовою

Верховна Рада України ухвалила за основу і в цілому законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії військового стану».

Одним із тимчасових податкових послаблень є скасування акцизу на пальне і зниження ставки ПДВ з 20% до 7%.

Зазначимо, одночасно з набуттям чинності цим законом Кабмін ухвалив змінити формулу розрахунку максимально дозволеної ціни на паливо вроздріб. До неї буде внесено додаткові витрати, що виникли після переорієнтації постачань із Білорусі й Росії на Польщу, Румунію і Угорщину.

Зокрема, буде збільшено логістичні витрати при розрахунку з $27/тонна до $50 за тонну, а також дозволено врахувати інші витрати, передбачені у зовнішньоекономічному договорі, на суму $150/тонна. Мета цих заходів – стимулювати імпорт після закриття його з Росії й Білорусі.

Як повідомляв enkorr, Україна продовжила карантин до 31 травня 2022 року. На період його дії уряд постановою №474 від 14 травня 2021 року встановив граничні рівні торгової надбавки до середньої ціни на дизельне пальне не вище 7 грн/літр, на бензин – не більше 5 грн/літр. З кінця лютого 2022 року їх знижено до 5 грн/літр і 4,55 грн/літр відповідно.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти