У початок

Азербайджан продовжить дію митних пільг на імпорт обладнання для Бакинського НПЗ

Обладнання і матеріали, що ввозяться в Азербайджан для реконструкції нафтопереробних заводів (НПЗ), планується звільнити від сплати митних податків ще на два роки. Таким чином, пільги діятимуть до кінця 2024 року.

Такий пункт передбачено у поправках до Податкового кодексу, поданих до Міллі Меджлісу (парламенту) Азербайджану.

Як уточнили агентству «Інтерфакс-Азербайджан» у законодавчому органі, ці пільги діють уже протягом двох років – із 1 січня 2021 року. Вони поширюються на обладнання й матеріали, що ввозяться в країну з метою реконструкції нафтопереробних заводів із річною продуктивністю не менше 3 млн тонн.

Нині в Азербайджані діє один НПЗ – Бакинський НПЗ ім. Гейдара Алієва (БНПЗ). БНПЗ реалізує масштабний проєкт з модернізації і реконструкції. Роботи першого етапу проєкту модернізації і реконструкції БНПЗ завершаться у грудні 2023 року. Потужність БНПЗ складає 6,5 млн тонн на рік, за підсумками модернізації і реконструкції завод буде розраховано на переробку всіх сортів нафти країн Каспійського регіону. Повне завершення проєкту планується 2027 року.

БНПЗ входить у структуру Socar (держнафтокомпанія Азербайджану). Раніше повідомлялося, що Socar 2022 року отримає з держбюджету близько $126 млн на роботи з модернізації БНПЗ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти