У початок

Апеляційний суд залишив під арештом корпоративні права «АМІК Україна»

Київський апеляційний суд залишив під арештом корпоративні права ПІІ «АМІК Україна» на суму понад 51 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба суду.

Зазначається, що 20 жовтня 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану представником скаржника в інтересах австрійської компанії AMIC Energy Management GmbH, на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 14 липня 2022 року, якою задоволено клопотання прокурора Офісу генерального прокурора й накладено арешт на корпоративні права австрійської компанії AMIC Energy Management GmbH у вигляді 100% частки статутного капіталу ПІІ «АМІК Україна», що становить 51 931 124, 33 гривень.

«За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 14 липня 2022 року залишено без змін, апеляційну скаргу представника скаржника в інтересах австрійської компанії AMIC Energy Management GmbH – без задоволення», – йдеться у повідомлені суду.

Як повідомляв enkorr, 18 серпня 2022 р. Бюро економічної безпеки України (БЕБ) оприлюднило інформацію про арешт нерухомого майна «однієї з найбільших мереж АЗС». Згідно з інформацією Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно, об'єктом  розслідування стала «АМІК Україна». Підставою для рішення про арешт стало нібито ухилення компанією від сплати податків протягом 2015-2022 років, а також її зв’язки з країною-агресором.

Однак «Амік Україна» вважає звинувачення безпідставними й необґрунтованими, а в діях Бюро економічної безпеки України (БЕБ) вбачає ознаки навмисного протизаконного тиску на іноземного інвестора.

Нагадаємо, 2014 року «лукойл» продав свою мережу АЗС і нафтобаз австрійській фірмі AMIC Energy.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти