В начало

В AMIC назвали незаконним арешт майна і оскаржують його в суді — заява компанії

Компанія «Амік Україна» вважає звинувачення в ухиленні від сплати податків, а також у її  зв’язках із країною-агресором  безпідставними й необґрунтованими, а в діях Бюро економічної безпеки України (БЕБ) вбачає ознаки навмисного протизаконного тиску на іноземного інвестора. Про це йдеться у офіційній заяві компанії.

«Амік Україна» категорично не погоджується з довільними звинуваченнями БЕБ і оскаржує незаконне рішення про арешт в апеляційній інстанції», — йдеться у заяві.

Зазначається, що обурення викликає зокрема той факт, що звинувачуючи компанію в ухиленні від сплати податків, детективи БЕБ свідомо або через некомпетентність не спромоглися проаналізувати публічно доступну аудіовану фінансову звітність компанії. Адже навіть поверховий аналіз цієї відкритої інформації безапеляційно спростовує усі пред'явлені слідчими звинувачення.

Спроба обґрунтувати арешт майна «податковими порушеннями» «Амік Україна» видається особливо абсурдною з урахуванням даних Державної податкової служби України, згідно з якими компанія входить до п'ятірки найбільших платників податків на 1 літр проданого пального.

Не менш надумана і безпідставна, як зазначають у компанії, аргументація БЕБ щодо нібито російських бенефіціарів: у матеріалах слідства, з якими вдалося ознайомитися юристам компанії, звинувачення в наявності зв'язків із громадянами країни агресора обґрунтовується «беззастережним доказом», роздруківкою1.

«Сьогодні, коли наша компанія спільно з усіма громадянами України докладає максимальних зусиль для перемоги над російським агресором, довільні дії БЕБ чинять колосальний тиск на діяльність стратегічно важливого для України підприємства, створюючи загрозу дефіциту палива і, як наслідок, зростання його вартості, наражаючи тисячі українських сімей на ризик втрати робочих місць і життєво необхідного доходу», – заявив генеральний директор «Амік Україна» Аудріс Стропус.

В австрійському офісі компанії AMIC ENERGY також наполягають на юридичній неспроможності й помилковості звинувачень БЕБ, особливо в умовах війни в Україні.

«Якщо нам як австрійському інвестору й нашій репутації буде завдано шкоди, ми захищатимемо свої права як на національному, так і на міждержавному рівні, включаючи у разі потреби подання позовів до міжнародного інвестиційного арбітражу та до ЄСПЛ», – повідомив керуючий директор AMIC ENERGY Гюнтер Майєр.

Як повідомляв enkorr, 18 серпня 2022 р. Бюро економічної безпеки України (БЕБ) оприлюднило інформацію про арешт нерухомого майна «однієї з найбільших мереж АЗС». Згідно з інформацією Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно, об'єктом  розслідування стала «АМІК Україна». Підставою для рішення про арешт стало нібито ухилення компанією від сплати податків протягом 2015-2022 років, а також її  зв’язки із країною-агресором.

Нагадаємо, 2014 року «лукойл» продав свою мережу АЗС і нафтобаз австрійській фірмі AMIC Energy.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти