У початок

Аналітики все частіше кажуть про скорочення попиту на нафту

Скорочення постачання сирої нафти цієї зими й до 2024 року має сенс, враховуючи ймовірність слабкого попиту і стабільної пропозиції. Про це пише Bloomberg із посиланням на звіт Citigroup.

В аналітичній записці від 17 серпня йдеться, що цього й наступного року постачання можуть бути значно більшими, ніж очікується.

«Здається, світ значно перебільшує зростання китайського попиту, Європі загрожує рецесія, а США можуть спостерігати уповільнення», – пише видання, зазначаючи також, що висока маржа переробки й перевага високих запасів зникнуть після літа.

Зі слів аналітиків, ведмежа перспектива має два ризики. Високий – загроза ураганів і, як наслідок, – стабільності постачань з Мексиканської затоки через умови Ель-Ніньо. В категорію незначних віднесено перспективу продовження скорочення видобутку ОПЕК+ задля утримання ціни від падіння.

Раніше enkorr повідомляв, що трейдери очікують здешевшання газойлю на кінець року. Зокрема, у своїй колонці старший віце-президент з енергетики британського філіалу RJ O'Brien Limited у Лондоні Олег Гірко зазначив, що очікування падіння цін на ДП під кінець року роблять зберігання дорогих запасів, сформованих у серпні, дуже ризикованим.

Нагадаємо, що котирування газойлю в Європі, до яких зокрема прив’язане ціноутворення на партії, що імпортуються в Україну, зростають із початку липня. Так, за період із 3 липня до 10 серпня ціни зросли майже на 30% і склали близько $935/т.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти