У початок

Акваторії українських морських портів на Дунаї буде розширено — КМУ

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про розширення акваторії морських портів «Ізмаїл», «Рені» й «Усть-Дунайськ» на Дунаї, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, пише ЦТС.

«Внесено зміни до деяких постанов КМУ щодо меж акваторій морських портів з метою утримання в належному судноплавному стані ділянки р. Дунай, на якій розташовано українські морські порти, й забезпечення на ній належного рівня безпеки мореплавства з чіткими межами відповідальності капітанів портів і ДП «Адміністрація морських портів України», розширення меж акваторії морського порту «Рені» задля збільшення вантажопотоку порту за рахунок готовності поромного комплексу «Орлівка» до обробки морських суден», — йдеться в повідомленні.

Зі слів прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, за останні півроку Україні вдалося збільшити вантажообіг портів на річці Дунай у 50 разів — з 30 тис. тонн на місяць до 1,7 млн тонн.

«У чергах на вхід до цих портів буває до сотні суден, а тому працюємо над розширенням їхньої пропускної спроможності. Рішення уряду спрямоване саме на це. Крім того, воно дасть змогу підвищити безпеку судноплавства на Дунаї, зокрема контроль і підтримку оголошених глибин», — додав він.

Прем'єр підкреслив, що завдяки відкриттю нових пунктів пропуску й розширенню акваторії дунайських портів Україна зможе наростити експорт і посилити економічну стабільність.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти