У початок

Активи групи компаній російської «татнєфті» передано в АРМА

Активи групи компаній російської «татнєфті» передані Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), для здійснення заходів з управління ними, повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що 31 травня 2022 року у межах кримінального провадження отримано ухвали слідчого судді про накладення арештів на рухоме і нерухоме майно, рахунки і корпоративні права групи компаній. Їх засновано російською нафтовою компанією «татнєфть», яка постачає нафтопродукти для потреб підрозділів міністерства оборони російської федерації.

Наразі арештовано 115 об’єктів нерухомого майна: нафтобази, заправні станції, нежитлові будівлі, земельні ділянки й 118 бензовозів і автомобілів.

Лише вартість корпоративних прав підприємств і рухомого майна складає близько 400 мільйонів гривень.

Працівники Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора і оперативного супроводу СБУ продовжують досудове розслідування за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України щодо фінансування дій, які вчиняються з метою насильницької зміни і повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти