У початок

Переробка нафти в росії може зменшитись на 30%

Переконфігурація роботи російських нафтопереробних заводів (НПЗ) може призвести до зниження обсягів переробки нафти до 200 млн т у 2022 році. Про це заявив заступник голови уряду рф алєксандр новак, повідомляє «Комерсант».

Зазначається, що раніше середній показник обсягу переробки становив 280 млн тонн.

«Це пов'язано з переконфігурацією роботи НПЗ з погляду оптимального завантаження, виробництва бензину й дизельного пального, зменшення кількості «хвостів». Оптимально ми переробляли 280 млн тонн. Є оцінки і збереження (у перспективі — ред.) такого обсягу, і зниження до 200-240 млн тонн», — уточнив новак.

Він також зазначив, що попри фіксоване зниження обсягів переробки і постачання нафти росії вдається компенсувати втрати за рахунок високих цін на енергоресурси.

«Комерсант» раніше повідомляв, що нафтопереробка в росії, яка поки що не перебуває під повним ембарго, а лише починає відчувати перші наслідки західних санкцій, зіткнулася з різким зниженням обсягів відвантаження мазуту, внаслідок чого у сховищах утворилися його надлишки. Це, в свою чергу, може призвести до зупинки НПЗ і зниження виробництва палива.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти