У початок

У травні оплата пального картками «ПриватБанку» виросла на третину

У травні 2022 року, порівняно з квітнем, українці стали більше купувати товарів і послуг, оплачуючи їх банківськими картками. Про це повідомляє прес-служба «ПриватБанку».

«У травні 2022 року, порівняно з квітнем, українці стали більше купувати товарів і послуг, оплачуючи їх банківськими картками. Згідно зі статистикою мережі POS-терміналів «ПриватБанку», кількість оплат покупок у травні зросла на 21% (зі 146 млн транзакцій у квітні до 177 млн ​​у травні 2022 року)», — йдеться у повідомлені.

При цьому витрати на купівлю пального банківськими картками зросли на 27%, до 1,23 млрд грн.

Проте переважна частка — 50% — карткових витрат українців іде на оплату продуктів харчування – у травні, порівняно з квітнем, вона збільшилася на 12,6% (до 21,3 млрд грн). Водночас значно зросли обсяги оплат у кафе й ресторанах – на 54% (до 2,3 млрд грн), магазинах техніки і електроніки (на 41% до 2,9 млрд грн).

«Споживчий ринок поступово відновлюється після різкого падіння в перші тижні війни, зростання кількості покупок відбувається як за рахунок збільшення пропозиції торгових мереж і малого бізнесу, так і за рахунок активного зростання кількості торгових точок, що приймають картки до оплати», — каже керівник дирекції обслуговування бізнес-клієнтів «ПриватБанку» Євген Заїграєв.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти