У початок

Стратегічні запаси нафти США швидко виснажуються — Bloomberg

У США стратегічний нафтовий резерв виснажується швидше, ніж може здатися. Про це 17 червня пише аналітик Bloomberg Хав'єр Блас.

Зазначається, що у спробі утримати світові ціни на нафту США розпочали продаж палива зі своїх запасів. За 2021 рік Вашингтон продав майже 115 млн барелів зі сховищ, причому з середини травня обсяги продажів збільшилися майже до 1 млн барелів на день.

Автор статті пише, що США зіштовхнулися із ситуацією, коли «обмежені ресурси борються з нескінченно урізаними постачаннями». Якщо темпи продажу нафти не знизяться, то до жовтня запаси досягнуть рекордно низьких значень за 40 років — 358 млн барелів. При цьому рік тому цей показник становив 621 млн барелів. Але зупинка продажів спровокує зростання цін.

Оскільки американські виробники воліють високосірчисту сиру нафту, яку видобуває росія, а також Венесуела і більшість країн Близького Сходу, США, за словами міністра фінансів Джанет Йеллен, зацікавлені в тому, щоб російська нафта продовжувала надходити на світові ринки. Але при цьому Вашингтон хоче, щоб москва отримувала обмежений прибуток із продажу.

У матеріалі також зазначається, що останнім часом ціни на бензин у США оновлюють рекордні значення. Підвищення вартості відбувається на тлі зростання цін на нафту, попри спроби Вашингтона протистояти цьому.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти