У початок

«А-95» закликає главу МВС долучитися до боротьби з тіньовим ринком пального

Також є російською мовою

Консалтингова група «А-95» закликає нового міністра внутрішніх справ долучитися до боротьби з нелегальним виробництвом і продажем нафтопродуктів, а також захистити чесний бізнес від корупційних переслідувань з боку поліції. Про це йдеться в заяві групи.

13 липня 2021 року співробітники Подільського управління поліції в м.Києві протягом дня провели п'ять обшуків в офісі Консалтингової групи «А-95» і за адресами проживання менеджменту – Сергія і Артема Куюнів. Було конфісковано комп'ютери, телефони співробітників, документи, грошові кошти.

«Ми стверджуємо, що кримінальну справу проти нас сфабриковано від початку до кінця, а обшуки пройшли з грубими процесуальними порушеннями і з порушенням рішення слідчого судді, який санкціонував обшуки. Фахівці великих юридичних компаній України єдині в думці: це «ментовський бєспрєдєл» в кращих традиціях 90-х і нульових років», – заявили в «А-95».

Відзначається, що маніпулюючи нормами закону, посилаючись на лжесвідків і проявляючи елементарну безграмотність у податкових питаннях, слідчі звинувачують компанію в несплаті ПДВ. Тим часом, за аналізований період 2019-2020 років Консалтингова група «А-95» сплатила в бюджет 3,1 млн грн ПДВ, що склало 73% від зобов'язань з цього податку. Податковий кредит, що залишився, становить 1,1 млн грн (27% від зобов'язань) – це наші витрати, в яких не було безтоварних операцій. Слідчі ж пишуть про 2,1 млн грн і фіктивні витрати.

«Ми не просто готові, ми зобов'язані надати будь-які документи контролюючим органам, але слідчі навіть не звернулися до нас із запитом. Невже обшуки провести простіше?» – йдеться в заяві.

У 2019-2020 роках група компаній сплатила в бюджет 6,2 млн грн усіх податків. Цих коштів достатньо на річні зарплати 14 слідчих Нацполіціі (з розрахунку 20 тис. грн на місяць), тобто кожен зі співробітників «А-95» «утримує» одного слідчого.

«Ми вважаємо, що маємо право вимагати цивілізованої і професійної роботи поліції», – відзначили в компанії.

Замовником цього силового тиску в «А-95» називають групу компаній «БРСМ-Нафта», діяльність якої вона активно висвітлює. «БРСМ» є найбільшим імпортером безакцизних октанопідвищуючих компонентів, володіє великим міні-НПЗ, займається змішанням нафтопродуктів на нафтобазах із токсичними присадками і веде непрозорий продаж нафтопродуктів на заправних станціях.

«Крім нас про махінації навколо «БРСМ» писали і багато інших ЗМІ та розслідувачів», – ідеться у повідомленні.

«Ми вимагаємо провести службове розслідування і встановити винних у цьому свавіллі щодо Консалтингової групи «А-95». Також ми закликаємо міністра внутрішніх справ об'єднати зусилля в боротьбі з нелегальним ринком нафтопродуктів, Міністерство внутрішніх справ має для цього достатньо важелів. Передусім ідеться про Державну службу з надзвичайних ситуацій, що перебуває у структурі міністерства, яка вперто не помічає близько 30 міні-НПЗ по всій країні. Водночас вони функціонують без елементарних засобів пожежогасіння, промислової й екологічної безпеки. Це загрожує не тільки новими техногенними катастрофами, як на Васильківській нафтобазі «БРСМ» у 2015 році, але і несе бюджету країни збитки обсягом 4 млрд грн тільки акцизного збору. Ці заводики випускають пальне, що не відповідає поточним держстандартам, у зв'язку з чим становлять загрозу для здоров'я громадян і справності автотранспорту», – заявили в «А-95».

У групі відзначають, що поліція може зайняти більш активну позицію в боротьбі з нелегальними АЗС. Кожен дільничний знає, де є такі об'єкти, але їхня кількість протягом останнього року лише збільшується.

«Ми вітаємо зміни в Міністерстві внутрішніх справ України і сподіваємося, що відомство стане партнером усього прозорого бізнесу і надійно захистить тих, хто перебуває на передньому плані боротьби з «тінню». Ми готові допомагати, ми бачимо проблеми на паливному ринку і за рівнем їхнього розв'язання будемо оцінювати ефективність роботи нової команди МВС», – заявив директор ТОВ «Консалтингова група «А-95» Сергій Куюн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти