У початок

Вилучили 88 тонн: на Київщині викрили нелегальні АЗС

У Київській області викрили групу осіб, які організували в області незаконний продаж фальсифікованого пального. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки (БЕБ) України на своєму сайті.

«Детективи Територіального управління БЕБ у Київській області викрили групу осіб, які організували незаконний продаж фальсифікованого пального на території Київщини», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають у БЕБ, під час досудового розслідування встановлено, що пальне зберігалось на одній із місцевих нафтобаз. Надалі фальсифікований бензин і дизпальне продавали через мережу автозаправних станцій, що працювали без касових апаратів, не мали жодних дозвільних документів і сертифікатів якості.

«У результаті санкціонованих обшуків на 4 заправках і нафтопереробному заводі …вилучили понад 70 тонн фальсифікованого дизельного пального й 18 тонн бензину марки А-95. Їх орієнтовна вартість становить 4,5 млн грн», – повідомила прес-служба БЕБ.

Також вилучено 4 модульні станції для заправки, 12 місткостей для зберігання пального, 2 вантажних автомобілі з автоцистернами й мікроавтобус.

Крім того, додають у прес-службі, детективи знайшли чорнові записи, комп’ютерну техніку і фінансово-господарську документацію, які долучені до матеріалів кримінального провадження як речові докази.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 та ч. 3 ст. 204 ККУ, триває. Призначено низку експертних досліджень.

Оперативний супровід здійснюють співробітники управління стратегічних розслідувань в Київській області ДСР Нацполіції. Процесуальне керівництво – прокурори Київської облпрокуратури.

Підозрюваним загрожує арешт на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна, вилученням і знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції та обладнання для її виготовлення.

Як писав enkorr раніше, отримав підозру керівник компанії, яка продавала в Києві фальсифіковане пальне.

Видання також повідомляло, що у Києві виявили й припинили роботу нелегальної модульної АЗС.

Нагадаємо, нещодавно у Києві й області вилучили на 8 нелегальних АЗС контрафактне пальне й обладнання вартістю 9 млн грн, про що enkorr також повідомляв.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти