У початок

Оман збільшить потужність виробництва СПГ до 15,2 млн тонн на рік

Уряд Султанату Оман оголосив про свій план розширення промислового комплексу Калхат у мухафазі Південна Шаркія за рахунок розробки додаткового заводу з виробництва СПГ потужністю 3,8 млн метричних тонн на рік. Про це повідомляє Middle East Economy.

Це стратегічне розширення збільшить загальну потужність виробництва СПГ в Омані до 15,2 млн метричних тонн на рік, оптимізуючи використання доступних ресурсів природного газу в країні й розширивши можливості експорту СПГ.

Уряд зараз завершує дослідження початкового проєктування й роботи для цього нового проєкту СПГ-поїзда, критичного кроку, який, як очікується, прокладе шлях для остаточного інвестиційного рішення проєкту.

«Додавання нової лінії виробництва СПГ — ключовий компонент стратегії Оману зі зміцнення своїх позицій як провідного світового постачальника скрапленого природного газу, — сказав Салем Аль Ауфі, міністр енергетики та мінералів Оману. — Використовуючи нашу наявну інфраструктуру й ресурси, ми прагнемо отримати вигоду від зростаючого світового попиту на чисті джерела енергії, а також робити внесок у диверсифікацію й довгострокову стійкість економіки Оману».

Крім того, лінії з виробництва СПГ дозволяють уряду підвищити ефективність роботи й максимізувати використання наявних потужностей. Очікується, що проєкт буде завершено і введено в експлуатацію до 2029 року, що допоможе задовольнити наростальний глобальний попит на СПГ.

Слід зазначити, що галузь СПГ є значним внеском у місцеву економіку Оману, а Oman LNG і Qalhat LNG зберігають зіркову репутацію на світових ринках.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти