У початок

Чому наша війна стосується кожного

Також є російською мовою

Сергей Куюн, директор «Консалтинговой группы А-95»

Йде війна. Не вважайте за пафос, але ця боротьба за майбутнє кожного учасника нашого ринку. Ми бачимо, що це розуміють не всі, вважають, що це якісь корпоративні війни. Тому ми вирішили пояснити.

Наша позиція проста – всі на ринку повинні бути рівними. Це якість, це податки, це безпека. Іншої позиції у нас немає, і саме за це ми боремося.

І ви всі, учасники цього ринку, знаєте, що на ньому відбувається. Бодяга і схематоз. І ви всі страждаєте від цього, тому що бодяга і схематоз не просто забирають ваших клієнтів, вони багатьом не дають шансів вийти з цього замкнутого кола, в яке ви мимоволі залучені. А значить, ви завжди у зоні ризику.

Багато хто з вас змушений іти кривою дорогою, щоб залишатися в ринку, бути конкурентоспроможним. Шансів протистояти цьому у вас немає – ВОНИ завжди дадуть дешевше.

Окремо звертаємося до невеликих компаній, які, зокрема, складають основу Української асоціації скрапленого газу: ви в червоній зоні ризику, саме вам, а не великим мережам з НАУ, сьогодні найважче. Ви на передньому краю фронту з бодягою і схематозом. І коли настане час, ВОНИ заявляться до вас із пропозицією продати. Багато не дадуть, тому що з такими продажами і без маржі ваш бізнес дорого не коштує. Подивіться, «БРСМ» докуповує щомісяця по 2-5 станцій. Міжнародний Socar не зміг працювати в Миколаєві, а «БРСМ» може. ZOG не зміг у Запоріжжі, а «БРСМ» може! Хто з вас наступний?

І та боротьба, яку ведемо ми, потрібна передусім вам, а не ОККО, WOG чи НАУ. Удар по бодяжниках насамперед штовхне клієнта до вас як найближчих у ціновій лінійці.

Ми хочемо покласти цьому беззаконню край.

Профільні органи або мертві, або куплені. Фактично єдиний дієвий механізм – висвітлення цих проблем у ЗМІ, щоб влада зрозуміла масштаб цієї проблеми і її наслідки для людей, транспорту, екології й легального бізнесу.

Ми завжди кажемо правду. Зверніть увагу, наші дані ніхто не оспорює. Тактика інша – залякати і скомпрометувати. Мовляв, вони все брешуть. Але ми ніколи не станемо говорити на чорне біле, тоді ми втратимо все, над чим працювали все життя.

Нещодавно війна перейшла в гарячу стадію - у нас відбулися обшуки в класично сфабрикованій справі. Ми завжди знали, хто наш ворог, і особистість замовника сумнівів не викликає - це «БРСМ». Зараз усі чорнушні сайти, телеграм-канали завалено замовними фейковими роликами, які «БРСМ» робить і розміщує безпосередньо. Їм же чомусь стають відомими всі таємниці цього фіктивного слідства.

До слова, в цій авральній ситуації ми в черговий раз усвідомили, як здорово бути прозорими! Прекрасне відчуття впевненості й спокою.

Ми й далі казатимемо правду, ми не будемо уподібнюватися до наших опонентів, діяти їхніми методами, порпаючись у чужому для нас чорнушному світі. Ми цілковито усвідомлюємо те, що відбувається, й маємо величезний запас матеріалу. Незабаром ми опублікуємо дані, які вважаємо сенсаційними і які дадуть змогу ще краще зрозуміти, звідки беруться «справедливі» ціни, соціально орієнтований і богоугодний бізнес.

Ми також переходимо до нової стадії боротьби. Ми будемо не тільки писати, але й складати заяви і безпосередньо звертатися до профільних органів. У разі саботажу залучатимемо депутатський корпус, суди, громадськість.

Друзі й колеги! У нас було багато суперечок, дискусій, не завжди ми приходили до спільного знаменника. Та завжди наш діалог був професійним. Ми не просимо допомагати нам, хоч завжди будемо раді відчути ваше плече. Ми просимо залишатися в професійному полі, «фільтрувати» інформацію, довіряти перевіреним джерелам. Якщо ви сумніваєтеся, питайте, ми готові відповісти на будь-які питання.

Давайте разом спробуємо змінити наш ринок! Нам, на відміну від деяких, тут жити і працювати.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти