В начало

Власник міні-НПЗ у Мерефі заявив про знищення більшості своїх активів

АES Group, якій належить Ukrainian Petroleum (міні-НПЗ у Мерефі), припиняє фінансування футбольного клубу «Металіст 1925» (Харків) через знищення майже всіх своїх активів. Про це повідомив президент групи Костянтин Валеулін.

«Сьогодні АES Group вимушена оголосити про припинення фінансування Футбольного Клубу «Металіст 1925», щиро сподіваючись, що зграя шакалів не буде радіти такому розвитку подій», — йдеться у його заяві, опублікованій на сайті клубу. 

Він зазначив, що за півтора року війни компанія перенесла чотири ракетні атаки на свої активи.

«Третій ракетний удар наприкінці липня 2023 року по портовій інфраструктурі на Одещині став нокаутом для АES Group. Ми втратили практично всі активи на території України. Повітряна атака, яка мала місце вночі 10 серпня, завдала останнього нищівного удару», — йдеться у його зверненні до вболівальників.

АES Group володіє контрольним пакетом акцій ФК і розраховує, що інші засновники зможуть забезпечити його фінансування або надати інші пропозиції.

«Ми готові до будь-яких пропозицій — від тимчасової продуктивної співпраці до безкоштовної передачі корпоративних прав клубу», — зазначив він.

Як повідомлялося, одним із ключових активів AES Group був завод Ukrainian Petroleum (мерефський НПЗ), заявлені інвестиції в модернізацію й запуск якого становили близько $200 млн. Це одне з найбільш технологічно розвинутих підприємств сектору малої нафтопереробки. Протягом останніх років тут було збудовано декілька сучасних технологічних установок, а також сучасну лабораторію.

Наприкінці 2022 року завод отримав перші партії бензину й дизпального відповідно стандарту євро-5. Очікувалось, що 2023 року НПЗ вийде на масовий випуск пального.

Наприкінці травня 2023 року Валеулін оголосив, що в результаті російської атаки завод отримав критичні пошкодження. Перша атака на завод сталася 9 січня 2023 року. Тоді підприємство було атаковане двома ракетами С-300.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти