В начало

Влада рф може обмежити експорт дизпального для невиробників

Влада рф може обмежити експорт дизпального для невиробників, повідомила газета «вєдомості» з посиланням на два джерела.

Обмеження може торкнутися трейдерів, нафтобаз та інших учасників ринку, які купують дизпальне на біржових торгах і спрямовують ці обсяги на експорт.

У коментарі міненерго рф, який наводять «вєдомості», повідомляється, що за участю мінфіну, мінекономрозвитку й федеральної митної служби (ФМС) «розроблено механізм, який дозволяє не допустити експорту дизельного пального підприємствами, які придбали товар на біржових торгах».

При цьому можливості для експорту дизпального виробниками зберігаються без обмежень за напрямками постачання й видами транспорту.

У вересні минулого року російська влада вже вводила тимчасові обмеження на експорт автобензину й дизпального для стабілізації внутрішнього ринку, пізніше зробивши виняток для експорту ДП через систему магістральних нафтопродуктопроводів, а у листопаді дозволивши відвантаження за кордон літнього дизпального.

Наприкінці березня 2024 року віцепрем'єр алєксандр новак сказав, що в країні нема потреби забороняти експорт дизпального, щоб упоратися зі зростанням цін і можливим дефіцитом після того, як атаки безпілотників скоротили потужності нафтоперероблення.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти