В начало

Уряд затвердив фінплан «Укрнафти» на 2023 рік

Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план ПАТ «Укрнафта» на 2023 рік. Про це повідомляє директор компанії Сергій Корецький на своїй сторінці в мережі Facebook.

Він зазначив, що вперше за роки існування підприємства цей документ було підготовлено згідно з вимогами Закону України «Про управління об'єктами державної власності», й він отримав 5 обов'язкових висновків міністерств: Міністерства економіки, Міністерства оборони, Міністерства енергетики, Міністерства цифрової трансформації та Міністерства фінансів.

Фінансовий план ПАТ «Укрнафта» на 2023 рік зокрема передбачає:

  • 74 млрд грн чистого доходу від діяльності;
  • 12 млрд грн чистого прибутку;
  • 25 млрд грн податкових виплат на користь держави (рента, податок на прибуток, ПДВ, оподаткування фонду оплати праці тощо);
  • 9 млрд грн інвестицій, зокрема рекордні 5,5 млрд грн інвестицій у видобуток.

«Фактичні результати роботи, які ми відкрито комунікуємо, доводять, що управлінські рішення, які приймає команда, здатні забезпечити стабільну ритмічну роботу підприємства і як наслідок — зростання доходів і прибутків», — наголосив Корецький.

Він також подякував усім членам уряду за віру в «Укрнафту» і її «спроможність працювати над укріпленням енергетичної незалежності України».

Як писав раніше enkorr, за результатами січня-квітня 2023 року «Укрнафта» заробила близько 7 млрд грн чистого прибутку.

Нагадаємо, в листопаді 2022 року влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів Верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємства, серед яких — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти