В начало

«Укрнафта» збільшила добовий дебіт свердловини в 25 разів

ПАТ «Укрнафта» збільшило добовий дебіт свердловини у 25 разів після проведення гідророзриву пласта. Зараз це найпродуктивніша свердловина компанії — 103 тонни на добу в нафтовому еквіваленті.

Про це повідомляє директор компанії Сергій Корецький на своїй сторінці у мережі Facebook.

З його слів, у травні 2024 року у свердловині на північному сході України було проведено гідравлічний розрив пласта (ГРП). Роботи виконував підрядник, який надав найкращі умови на тендері у Prozorro, — ТОВ «Такром Україна».

У процесі ГРП було закачано 210 кубометрів рідини й 54 тонни пропану.

У результаті свердловина, яка на штангово-глибинному насосі («качалці») давала 4,1 тонни на добу, почала фонтанувати. Дебіт — 73 тонни нафти й 35 тис. кубометрів газу на добу.

«Загалом чотири класичні гелевопропантні ГРП на інших свердловинах лише за перші 2 тижні роботи дали додатковий накопичений видобуток у 300 тонн нафти», — каже Корецький.

Також, з його слів, станом на кінець травня було проведено 12 кислотних ГРП на 10 свердловинах родовища «Укрнафти» на заході України. Спеціалісти департаменту розробки родовищ використовували удосконалену рецептуру розчину й комбінували власний флот і орендовану спецтехніку.

«Результат — додатковий накопичений видобуток від ГРП і КГРП за 5 місяців становив 8 941 тонну нафти, коефіцієнт успішності — 93%, середня кратність збільшення дебіту — 4», — зазначив він.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти