В начало

«Укрнафта» підвищуватиме нафтовилучення на родовищах

ПАТ «Укрнафта» оптимізує 28 систем підтримання пластового тиску на існуючих родовищах і впровадить нові системи там, де це потрібно. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті компанії.  

Зі слів директора «Укрнафти» Сергія Корецького, ще з радянських часів підприємство активно впроваджувало різноманітні методи підвищення нафтовилучення й передусім теплові – закачку гарячої води й пари в пласт, внутрішньопластове горіння, різні методи заводнення.

«Ефект від внутрішньопластового горіння тривав понад 10 років, – пояснив Корецький під час III Львівської антикризової нафтогазової конференції, організованої НКЦ «Ньюфолк». – Маємо оптимізувати 28 систем підтримання пластового тиску, які у нас є, і впровадити інші нові системи на тих родовищах, де це доцільно. Для порівняння – в європейських бенчмарків 100% видобутої рідини повертається в пласт, у нас – у середньому всього 18%».

Як зазначається, компанія планує промислове впровадження сучасних методів підвищення нафтовіддачі: теплових, газових, полімерного заводнення і внутрішньопластового горіння.

Як писав раніше enkorr, за результатами січня-квітня 2023 року «Укрнафта» заробила близько 7 млрд грн чистого прибутку.

Нагадаємо, в листопаді 2022 року влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів Верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємства, серед яких — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти