В начало

«Укрнафта» готується до буріння трьох нових свердловин

Триває підготовка до будівництва трьох нових свердловин на заході України. Про це ПАТ «Укрнафта» повідомляє на своєму сайті.

«Укрнафта» зводить свої нові свердловини як за допомогою власних бурових верстатів, так і залучаючи підрядників з відповідним досвідом», – йдеться у повідомленні.

«Зараз монтується буровий верстат наших партнерів з ТОВ «БК «Горизонти», яких обрали за тендерною процедурою. Спочатку цим обладнанням буритимуть свердловину №32, потім – №34 на Верхньомасловецькому родовищі», – зазначив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

Метою буріння свердловини №32 є розвідка покладів стрийських відкладів.

«Потім, залежно від геологічних результатів цієї свердловини, буритимуть №34, яка має пройти глибше, до менілітових покладів.

Далі – зведення ще однієї свердловини, №33, теж до стрийських відкладів, але для цього вже використовуватимуть інший буровий верстат», – зазначив Корецький.

У компанії додають, що її власні бурові верстати теж зайняті: два працюють над новими свердловинами на сході й заході, ще один буритиме боковий стовбур – фактично нову свердловину в старій – на півночі України.

Як писав enkorr раніше, «Укрнафта» оголосила тендери на ремонти раніше законсервованих свердловин загальною очікуваною вартістю понад 634 млн грн.

Нагадаємо, «Укрнафта» 2023 року планує збільшити видобуток нафти на 5,8% (на 0,077 млн т) порівняно з минулим роком — до 1,447 млн т, газу — на 0,3% (на 0,003 млн куб. м), до 1 04 млрд куб. м.

Що стосується більш далекоглядних планів з видобутку, то йдеться про збільшення до 3 млн т нафти на рік через п’ять років.

Як повідомляв раніше enkorr, ПАТ «Укрнафта» за січень-червень 2023 року перерахувало 12,32 млрд грн податків у бюджети всіх рівнів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти