В начало

Україна досі не отримала вимог від польських страйкарів

Польські перевізники продовжують блокувати три пункти пропуску на кордоні з Україною. Водночас українська сторона досі не отримала офіційних вимог від протестувальників. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на своїй сторінці у Facebook.

«Польські перевізники блокують три пункти пропуску «Корчова–Краківець», «Гребенне–Рава-Руська», «Дорогуськ–Ягодин», – акцентує міністерство, зазначаючи, що «блокування кордону шкодить інтересам обох країн і створює ризики для  функціонування ініціативи «Шляхи солідарності».

Згідно з повідомленням, міністерство перебуває у постійній комунікації з посольством у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією й українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб урегулювати ситуацію. Проте «станом на сьогодні офіційних вимог від польських перевізників не було передано жодному представнику української сторони».

Як повідомляв enkorr раніше, основні вимоги організаторів страйку  — привернення уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого «транспортного безвізу» для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить із України».

«За наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів ми відкриті до конструктивного діалогу. Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн були враховані», – наголосили у відомстві.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. Як повідомляє асоціація «Укравтопром», посилаючись на дані Міжнародної транспортної асоціації України, акція польських перевізників планується терміном на два місяці.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти