В начало

Kinder Morgan купує техаські трубопроводи NextEra Energy Partners за $1,82 млрд

Американський оператор трубопроводів Kinder Morgan заявив у понеділок, що придбає газопроводи NextEra Energy Partners у Південному Техасі за $1,82 млрд.

Як зазначає Reuters, цього року консолідація нафто- й газопроводів зростає, оскільки видобуток у США зростає, а постійні проблеми, пов’язані з дозволами на будівництво нових трубопроводів, підвищують цінність існуючих операторів.

Техаський портфель трубопроводів для природного газу NextEra Energy Partners (NEP), STX Midstream, в основному складається з семи трубопроводів, які постачають природний газ у Мексику й виробникам електроенергії та муніципалітетів у Південному Техасі. Трубопроводи разом мають транспортну спроможність 4,9 млрд кубічних футів на добу.

«Спочатку ми плануємо профінансувати операцію готівкою в касі й короткостроковими позиками», — йдеться у заяві Kinder Morgan.

Очікується, що угоду буде завершено у першому кварталі 2024 року.

Акції NEP, підрозділу NextEra Energy (NEE.N), створеного для придбання, управління і володіння контрактними енергетичними проєктами, втратили приблизно 44% своєї вартості з 27 вересня, коли компанія скоротила свій прогноз зростання дистрибуції принаймні до 2026 року.

Як вважають аналітики, вищі відсоткові ставки підвищили вартість проєкту НЕПу, зашкодивши його зростанню.

«Після закриття виручки буде достатньо для погашення непогашеного боргу, пов’язаного з проєктом», — сказав у заяві генеральний директор NextEra Energy Partners Джон Кетчум.

Ціна продажу приблизно в 10 разів перевищує оціночний скоригований основний прибуток за календарний 2023 рік для портфеля газопроводів Техасу, повідомляє NEP.

«Оцінка відповідає нещодавнім торговим мультиплікаторам для компонентів середнього сектору й нижче деяких значень транзакцій», — заявили аналітики Guggenheim Securities.

Однак угода забезпечує певну гнучкість кредитних показників, додають аналітики.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти