В начало

Brent здорожчала до $72,8 за барель

Ціни на нафту еталонних марок слабко піднімаються вранці у п'ятницю, але завершують тиждень у мінусі й поблизу багатомісячних мінімумів на побоюваннях щодо світової економіки й попиту на пальне.

Вартість листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:07 за київським часом становить $72,82 за барель, що на $0,13 (0,18%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. Напередодні ці контракти здешевшали на 1 цент, до $72,69 за барель, оновивши мінімум із червня 2023 року.

Ф'ючерси на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшились у ціні на $0,12 (0,17%), до $69,27 за барель. У четвер котирування цих ф'ючерсів опустилися на 5 центів – до $69,15 за барель, мінімуму з 12 грудня минулого року.

Напередодні вісім країн ОПЕК+, які добровільно скорочують нафтовидобуток на 2,2 млн барелів на добу (б/д) і планували поступово згортати обмеження з жовтня, відклали це рішення на два місяці.

Згідно з новим графіком, раніше заплановані обсяги виробництва просто зміщуються на два місяці вперед. Таким чином, зростання видобутку розпочнеться у грудні 2025 року. При цьому ОПЕК знову підтверджує, що залежно від ситуації на ринку план нарощування може бути припинено або «розвернуто назад».

Тим часом комерційні запаси нафти в США минулого тижня скоротилися на 6,873 млн барелів, повідомило в четвер Міністерство енергетики країни. Падіння фіксується за підсумками дев'ятого тижня з останніх десяти й виявилося максимальним із кінця червня. Аналітики в середньому прогнозували зниження на 1,1 млн барелів, за даними Trading Economics.

«Ціни на нафту в четвер існували у відриві від реальних даних попиту й пропозиції», – сказав старший ринковий аналітик Price Futures Group Філ Флінн. З його слів, ринок турбує п'ятничний звіт про ринок праці США й перспектива різкішого, ніж очікувалося, уповільнення американської економіки.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти