В начало

УГВ запустило вже п’яту свердловину з початку року

АТ «Укргазвидобування» запустило п’яту високопродуктивну свердловину з початку року, яка дає 140 тис. куб. м газу на добу. Про це компанія повідомляє на своїй сторінці у мережі Facebook.

«В Україні запрацювала ще одна високопродуктивна свердловина, яка щодня дає 140 тис. м3 «блакитного» палива. Це вже п’ята високодебітна свердловина, запущена групою «Нафтогаз» (АТ «Укргазвидобування») від початку року», – йдеться у повідомленні.

Глибина нової свердловини – 2 350 м. Її пробурено на одному із частково виснажених родовищ на сході України.

Бурінням, каротажними й перфораційними роботами займалися фахівці БУ «Укрбургаз» й ГУ «Укргазпромгеофізика». В УГВ додають, що вже запланували буріння наступної експлуатаційної свердловини в цій частині родовища.

«Наші фахівці виконали докладний аналіз геологічної будови й поточного стану розробки родовища з використанням 3D-моделі, де визначили високоперспективну зону, в якій заклали нову оціночно-експлуатаційну свердловину. Це був точний «постріл» у конкретну точку, яка за геологічними прогнозами характеризується високими колекторськими властивостями цільового продуктивного пласта», – каже очільник УГВ Олег Толмачов.

Як зазначають у компанії, правильно оцінити залишковий потенціал родовища й довести високу перспективність буріння зміг розробник Мар’ян Семак. Його напрацювання – результат співпраці команди УкрНДІгазу, департаменту розробки, центру 3D-моделювання родовищ і розробників одного з газопромислових управлінь «Укргазвидобування».

Нагадаємо, що у перші дні 2024 року УГВ ввело в експлуатацію розвідувальну свердловину з дебітом 250 тис. куб. м газу на добу. У лютому також запустили ще дві свердловини з сумарним дебітом 550 тис. куб. м на добу. На початку березня запрацювала потужна свердловина, яка щодня приносить Україні 400 тис. куб. м газу, про що enkorr писав раніше.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти