В начало

У березні обсяги перевалки ДП у портах Румунії зросли на 30%

У березні обсяги надходжень дизпального й газойлів у румунські порти збільшилися на 30% й досягли 385 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Основні обсяги, 372 тис. тонн, припали на Констанцу. Також 13 тис. тонн дистилятів було розвантажено у Петромідії. У Галац імпортні дизпальне й газойль минулого місяця морським шляхом не надходили.

Найбільші обсяги в румунські порти минулого місяця надходили з турецьких НПЗ. У березні в Румунію прибуло 161 тис. тонн дизпального зі STAR Refinery й 34 тис. тонн — з Turpas Aliaga Izmir Refinery.

Постачання з Греції у березні становили 73 тис. тонн продукту, весь обсяг було відправлено з Elefsina Refinery, що належить Hellenic Petroleum.

З Індії надійшло 45 тис. тонн дизелю, це мінімальний обсяг із січня 2023 року. Паливо з НПЗ індійської Reliance Industry останнім часом надходить у Європу в обмеженій кількості через високі ризики транспортування вантажів Суецьким каналом.

З Ізраїлю і Єгипту в березні прибуло 37 тис. тонн і 22 тис. тонн палива відповідно.

У березні вперше за багато місяців було здійснено морські постачання дизпального з Болгарії. Згідно з даними торговельної статистики, 12 тис. тонн продукту було відвантажено з паливного термінала у Бургасі.

У березні з румунських базисів на український ринок відвантажувався продукт виробництва Туреччини, Ізраїлю, Саудівської Аравії, Індії й Греції. Минулого місяця українські компанії розмитнили 9,1 тис. тонн продукту ізраїльського походження й 9,6 тис. тонн саудівського дизелю, що надійшли з румунських терміналів. Грецького й турецького дизпального було імпортовано 32,1 тис. тонн і 39,6 тис. тонн. Решту румунських постачань дизелю в Україну, 17,8 тис. тонн, становив індійський продукт.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти