В начало

TotalEnergies і APA інвестують у нафтогазовий проєкт у Суринамі $10 млрд

Французька TotalEnergies і американська APA Corp 1 жовтня оголосили про позитивне інвестиційне рішення для найперспективнішого нафтогазового проєкту Суринаму, блоку 58, який, як очікується, розпочне видобуток на морському шельфі країни. Про це повідомляє Reuters.

Маленька південноамериканська країна хоче піти стопами сусідньої Гайани, де консорціум на чолі з Exxon Mobil 2019 року почав розробку понад 11 млрд барелів видобувних ресурсів нафти й газу, перетворивши країну на видатного виробника.

У Total заявили, що інвестиційне рішення для проєкту вартістю $10 млрд буде прийнято в ІV кварталі з метою початку виробництва в першій половині 2028 року.

Очікується, що плавучий об’єкт зберігання й розвантаження продукції (FPSO), який будується в Азії для цього проєкту, стане одним із найбільших у компанії, додав генеральний директор Патрик Пуянн.

TotalEnergies і APA планують розробку родовищ Сапакара і Крабдагу, перейменованих на «Гран Моргу», з сукупними видобутими ресурсами, які оцінюються в понад 700 млн барелів.

Оголошення було зроблено в президентському кабінеті Суринаму в присутності президента Чана Сантокі, Патрика Пуянна й генерального директора APA Джона Крістманна.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти