В начало

Постачання нафти з росії в Азію досягли історичного максимуму

Постачання нафти з росії в Азію досягли історичного максимуму. А розташований у лєнобласті нафтоналивний порт «приморськ» нарощує експорт нафти другий тиждень поспіль, повідомляє Bloomberg.

Минулого тижня відвантаження сирої нафти з росії зросло приблизно на 850 тис. барелів до 3,74 млн барелів на добу (б/д), що є максимальним рівнем за три місяці з кінця червня.

Відновилися постачання з головного тихоокеанського термінала країни в бухті «козьміно», звідки відправили 10 завантажених танкерів.

Потоки з приморська залишалися близькими до історичних максимумів після стрибка минулого тижня.

За тиждень з 22 по 29 вересня російську нафту завантажили на 35 танкерів у терміналах рф, при цьому за лідером — портом «козьміно» — йдуть порти лєнобласті: «приморськ» (9 танкерів) і «усть-луга» (7 танкерів). Раніше зазначалося, що морський експорт сирої нафти марки Urals знизився до мінімального значення за останні 19 місяців: у липні постачання з портів у приморську, усть-лузі й новоросійську впали майже до 1,8 млн б/д. У червні показник становив 2,2 млн б/д.

У Китаї відзначали зростання постачання нафти з росії у першому півріччі 2024 року, до 55,1 млн тонн, що на 5% перевищило показники аналогічного періоду минулого року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти