В начало

Суд удвічі зменшив заставу для ексочільника «Нафтогазу» Коболєва

Вищий антикорупційний суд 25 вересня зменшив заставу, визначену колишньому голові правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву, з 229 млн грн до 107 млн грн.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Федоров, передає «Слово і діло».

«Клопотання захисника про зміну запобіжного заходу підозрюваному Коболєву Андрію Володимировичу – задовольнити частково. Змінити підозрюваному застосований запобіжний захід у вигляді застави розміром 229,25 млн грн на запобіжний захід у вигляді застави обсягом 107,12 млн грн», – оголосив суддя.

Також на Коболєва поклали наступні обов'язки: прибувати на кожну вимогу, не відлучатися за межі України без дозволу, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування з низкою осіб, здати закордонні паспорти.

Обов'язки діють до 10 жовтня.

Нагадаємо, 19 січня детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому голові правління НАК «Нафтогаз України» Адрію Коболєву. Слідство вважає, що він у травні 2018 року всупереч вимогам законодавства видав наказ про преміювання працівників компанії, на підставі якого йому виплатили майже 261 млн грн (еквівалент $10 млн).

Коболєва підозрюють у протиправному отриманні премії у значно більшому обсязі, ніж дозволяло законодавство. Лише перша частина премії становила $10 млн замість максимально дозволеної законодавством суми виплат у 37,4 млн грн. Таким чином, протягом 2018 року голові правління було незаконно нараховано й виплачено премій на суму, що перевищує максимально допустиму на 229,25 млн грн, стверджує слідство. А після звільнення з посади він отримав в банку під гарантії «Нафтогазу» ще $12 млн. 

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) спочатку відмовився обирати запобіжний захід для Коболєва, але апеляційна палата визначила для нього заставу обсягом 229 млн грн. Однак було зібрано й сплачено лише орієнтовно половину від цієї суми. Своєю чергою Коболєв стверджував, що не може внести заставу самостійно, оскільки його рахунки заблоковано.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти