В начало

Saudi Aramco продовжить постачати нафту покупцям в Азії — Reuters

Saudi Aramco повідомила принаймні семи покупцям в Азії, що постачання нафти в листопаді відбуватиметься у повному обсязі, передбаченому контрактами. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на обізнані джерела.

Зазначається, що покупці в Азії отримають нафту в повному обсязі, попри ухвалене минулого тижня рішення альянсу ОПЕК+ скоротити видобуток на 2 млн барелів на день.

Міністр енергетики Саудівської Аравії Абдулазіз бен Салман заявив, що фактичне скорочення видобутку становитиме 1-1,1 млн барелів на день (б/д). Зі слів аналітиків, основний тягар зниження виробництва ляже на Саудівську Аравію, Об'єднані Арабські Емірати і Кувейт, оскільки видобуток в інших країнах ОПЕК+ і так відстає від цільових рівнів.

У FGE очікують, що виробництво нафти в Саудівській Аравії в листопаді зменшиться приблизно на 550 тис. барелів на день порівняно з попереднім місяцем.

Крім того, Саудівська Аравія, найбільший експортер нафти, в основному залишила без змін ціни реалізації нафти для Азії всупереч очікуванням їхнього підвищення. Aramco прагне утримати свою частку ринку у регіоні.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти