В начало

У Британії можуть обмежити доходи виробників відновлюваної енергії – Bloomberg

Уряд Великобританії планує запровадити обмеження на доходи компаній-виробників відновлюваної енергії, щоб знизити вплив цін на енергоносії, що зросли, на жителів країни, передає агентство Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.

За інформацією агентства, представники Міністерства у справах бізнесу, енергетики та промислової стратегії Британії провели перемовини з найбільшими постачальниками відновлюваної енергії у понеділок увечері. Відомство відмовилося розповісти подробиці, заявивши, що уряд продовжуватиме захищати домогосподарства від зростання цін на енергію.

Наголошується, що перемовини в Британії будуються за схемою механізму, який пропонували запровадити в ЄС щодо встановлення тимчасового ліміту доходів компаній, які виробляють електроенергію з низькими витратами.

Повідомляється, що британський уряд уже вів перемовини з представниками промисловості з питань майбутньої зими на тлі передбачуваної енергокризи. Тоді йшлося про постачання «зеленими» виробниками електроенергії за фіксованими, а не ринковими цінами. Проте ці перемовини провалилися на тлі побоювань, що ціни на більшу частину електроенергії вже застраховано до кінця року.

Захід посилив санкційний тиск на росію через розв'язану нею неспровоковану війну в Україні. Порушення логістичних ланцюжків призвело до зростання цін на паливо і продукти харчування в Європі й США. У Великій Британії зростання вартості життя вдарило по мільйонах домогосподарств. У країні значно зросли рахунки за споживання енергоресурсів. На тлі цього прем'єр Британії Ліз Трасс була змушена оголосити про заморожування рахунків на енергію з 1 жовтня на найближчі два роки, щоб середньорічний рахунок за газ і електрику не перевищував 2,5 тисячі фунтів стерлінгів.

Раніше британські ЗМІ повідомляли, що намір Трас заморозити ціни на енергоресурси для мешканців може коштувати країні приблизно 130 мільярдів фунтів стерлінгів (150 мільярдів доларів) за півтора року. Це пов'язано з тим, що у серпні британський енергорегулятор Ofgem оголосив про підвищення максимально допустимого розміру річних рахунків на електроенергію для споживачів до 3 549 фунтів стерлінгів з 1 жовтня, що більш ніж на тисячу фунтів більше за ціновий поріг, який пропонує Трас.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти